OP DE CAMPING

Ontmoet onze nieuwsgierige alpaca’s met hun fluffy koppies, struin door onze boomgaard en pluk hier in de oogsttijd als gast van de camping je eigen appels, kersen of peren van de boom. Dwaal door het Takkebos en los onze Quiz/speurtocht op of blijf hangen op de magische zitplekken. Geniet van een spelletje in de campinglounge en bereid hier een lekkere hap of gebruik de gezamenlijke BBQ. Laat de kleine avonturiers in de zandbak spelen of de verkleedkist ontdekken. Bekijk 's avonds de sterrenhemel én geniet van de gezelligheid op onze camping. Regelmatig zie je ons spontaan burgers flippen, alpaca's schilderen, broodjes bakken, boogschieten of een potje tafeltennis organiseren. Op date met Pablo, Niño en Chico? Wanneer zij zin hebben mag je ze meenemen op wandeling. Een vast activiteitenprogramma is er niet dus laat je verrassen! 
ALPACA´S
Onze alpaca’s Niño, Pablo & Paco zijn zo fluffy en nieuwsgierig! Kom jij ze een handje hooi brengen of een wandeling met ze maken?
CAMPINGLOUNGE
Speelgoed voor de kleine avonturiers, stoelen om te chillen en een kookpit met pannen en potten om te koken. Dit is dé plek met een vleugje Festival. 
SPELLETJESKAST
Jenga XL, Kubb of een ander spel spelen? In onze spelletjeskast in de campinglounge liggen ze voor je klaar! 

Foto: Travelaar
HOTTUB
Badderen in de buitenlucht met alpaca's op de achtergrond! De hottub wordt verwarmd door een met hout gestookte kachel en staat op een knusse privé plek tussen de houtwallen aan de alpacaweide. Zie jij jezelf al genieten in dit warme bad
TAFELTENNIS
Rond de tafel of tegen elkaar! De setjes liggen bij ons voor je klaar. 
YV´S WINKELTJE
Koop hier ons eigen 100% puur appelsap of Alpaca/Houtwal merch voor op de camping of thuis! 
ONTBIJT AAN CAMPING
Bestel jouw ontbijt online en  laat deze de ochtend erna kosteloos bezorgen!
KAMPVUUR
Kruip na een mooie vakantiedag om het kampvuur en rooster marshmallows of bak wafels! In Yv's winkeltje verkopen we hout voor jouw vuurtje!
PLUK-ZE BOOMGAARD
Struin door onze boomgaard met prachtige oude en verschillende fruitbomen. In de oogsttijd mag je hier als je bij ons verblijft gratis appels, pruimen, peren & kersen plukken!
ZANDBAKJE
Lekker spelen in één van de twee zandbakken! Op zoek naar meer vermaak voor de kids? In de schuur staan spellen en speelgoed klaar! 
TAKKEBOS
Hutten bouwen en dwalen in ons Takkebos! Of ben jij druk met het oplossen van de speurtocht? 
MINI KANTIEN
Chillen of knutselen in deze kleurrijke mini kantine op wielen
DE SCHUUR
Binnen chillen kan hier! De spellen en verkleedkist vind je hier ook. 
HANGMATJES
Chill in één van onze hangmatten!
MINIBIEB
Ruil of leen je boek hier!
BOOGSCHIETEN
Boogsschieten in de boomgaard! Deze activiteit keert regelmatig terug en is leuk voor iedereen!

IN DE OMGEVING

Afkoelen in het zwembad om de hoek of ziplinen bij de buren van het klimbos? Dobberend op een supboard of kajak door Nationaal Park Weerribben-Wieden? Of maak je liever een mooie wandeling rondom onze camping? Er is zoveel te doen in de omgeving! Wil je tips van ons? Wij helpen je graag!
SUPPEN
Dobber rond op jouw eigen board of een SUP-board van WeerribbenSUP.  Bepaal je eigen route of ga mee met een begeleide SUP-tour.
KAJAKKEN/KANOEN
Ontdek de omgeving vanaf het water. Peddel door de smalle slootjes van de Weerribben-Wieden en omring je door het hoge riet.
MOUNTAINBIKEN
Gek op Mountainbiken? Op een kwartier rijden van de camping vind je het startpunt van mountainbikeroutes in de omgeving Havelte.
KLIMBOS
Ga op avontuur! Leg verschillende parcoursen af bij Klimbos Paasloo (1,2 km van de camping). Boek je tickets via ons met korting!
WANDELEN
Maak je hoofd leeg en geniet van de omgeving. Naast onze camping ligt zelfs een prachtig wandelpad!
VAREN
Huur een bootje en vaar door de smalle slootjes, de grote meren en prachtige vaarten in de Weerribben-Wieden.
FIETSEN
Waai lekker uit en maak gebruik van onze fietsroutes. Op nog geen 15 minuten lopen vind je een fietsenverhuur.
ZWEMMEN
Een duik nemen? Bezoek dan het verwarmde openluchtzwembad ’t Tolhekke op 1,3 km van de camping.
SPEELBOERDERIJ DE DRENTSE KOE
Op pad met de kids? Speel- en IJsboerdeij De Drentse Koe is een buiten- en binnenspeeltuin met boerderijthema. Je bent hier in 20 minuutjes rijden! 
SUBTROPISCH ZWEMBAD SWIMFUN
Een zwemparadijs in Joure met vet veel leuke attracties voor jong en oud!
JUNGLEPARK DE ORCHIDEEEN HOEVE
Bewonder de tropische dieren, speel in de overdekte speeltuin en geniet van de sprookjesachtige bloemenzee. Leuk voor jong & Oud! 

N.P. WEERRIBBEN-WIEDEN
Ontdek het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa en spot de otter. Boek een vaartocht met de boswachter of volg met je kinderen het Zompies zoekpad. Het nationaal park is vrij toegangkelijk om te kajakken, kanoën, varen, fietsen en wandelen. 
KOLONIEN VAN WELDADIGHEID
Struin door de natuur en wandel in de voetsporen van de paupers. Ga 200 jaar terug in de geschiedenis. De Kolonien van Weldadigheid zijn uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed
SPOKEPLAS
Wil je graag zwemmen in Natuurwater? Dan is recreatieterrein de Spokeplas een aanrader! 
LAARZENPAD
Het laarzenpad is een wandelpad dwars door de natuur van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Gemaakt met bruggetjes, vlonders en een pontje om het water over te steken is dit ook leuk voor kinderen!
DIERENPARK TAMAN INDONESIA
Waan je in de tropische omgeving van Indonesië. Bekijk de exotische dieren en probeer Indonesische hapjes uit. Een aanrader voor gezinnen!
GIETHOORN
Vaar of wandel door het sprookjesachtige Venetië van Nederland.
KALENBERG
Pak een terrasje aan het water in dit kneuterige dorpje midden in Nationaal Park Weerribben-Wieden of ga met een bootje het water op.
LEMMER
Boten kijken vanaf het terras of van een drankje genieten bij de beachclub; deze friese plaats is een bezoek waard!
BLOKZIJL
Wandel langs de havenkolk of geniet op één van de gezellige terrasjes aan het water.